Timișoara 2023

5500 – 5200 î.Hr.

Capitală Culturală Europeană

5500 î. Hr. Suntem în epoca în care oamenii din preistorie migrează de la obiceiurile de vânătoare spre agricultură și comunități proto-urbane și mai departe spre artă. Analizând spațiul geografic din prisma barierelor naturale formate la sud de Dunăre, semnele lăsate de strămoși întipărite în osul de la Cuina Turcului, cu 5000 de ani mai vechi decât relicvele din Lepenski Vir, o să înțelegem cum au trăit oamenii din Carpați, în prima epocă a pietrei, și cum au construit un sistem unic de comunicare cu cerul, folosind simboluri chibzuite cu grijă.

Când frigul s-a mai îmblânzit, ei au coborât din munți, au populat câmpiile și luncile, s-au așezat în apropierea apelor, au început să practice agricultura, au domesticit animale și au devenit sedentari. Turdaș Vinča, Cucuteni, Gumelnița, Hamangia, Petrești, Vădastra – au înflorit, s-au dezvoltat împreună, au comunicat; iar unitatea lor nu a putut fi zdruncinată.

Vezi comunicatul de presă

Lansare Timișoara 2023

5200 î. Hr. ✞ A night without non-human hostile race entities ✞ În anul în care Timișoara celebrează titlul onorific de Capitală Culturală, se lansează conceptul Vechii Europe – Geneza Europei – Europe Genesys. Prima formă de credință din Europa promovată în Capitala Culturală 2023.

Măștile populare ale tezaurului uman viu 🎭 Vasile ȘUȘCA 🍃 vor împiedica manifestul ✞ entităților non umane ✞ Turdaș VINĆA 5500 î. Hr. ✞ gaming P2E Europe Genesys ✞ din Sanctuarul de la Parța ✞ pe care o să le vezi doar ca și proiecții digitale pe tot parcursul întregului eveniment. Sanctuarul de la Parța 5200 î. Hr., principalul vector de comunicare Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

Patrimoniu NFT Timișoara 2023