Guvernanță DAO

Partener DAO

Smart Contract RUST

Decentralized Autonomous Organization EUROPE GENESYS

Modelăm viitorul prin actualizarea modelelor clasice de afaceri cu ultimele tendințe tehnologice. Setăm prin smart contract în blockchain portofele electronice diferite pentru transparența aferentă comunității Europe Genesys (DAO) precum și pentru evoluția în timp a cotației Europe Genesys în acest ecosistem (crypto) similar burselor clasice / a societăților listate – evoluția cotației acțiunilor.

DAO Europe Genesys UP Trend Solutions Sibiu

1. Introducere
2. Ce este un DAO?
3. Funcționarea conceptului de DAO bazat pe NFT-uri
4. Accesul utilizatorilor prin intermediul dApp-urilor
5. Cum se realizează votarea într-un DAO?
6. Avantajele și provocările DAO-urilor
7. Impactul DAO-urilor în economie
8. Concluzie
9. Întrebări frecvente

Cum funcționează un DAO?

DAO-urile sunt contracte inteligente care permit utilizatorilor să propună și să voteze modificările aduse organizației și comunității utilizând un simbol predefinit – numit token de guvernare sau de vot. Ponderea votului unui membru este determinată de numărul de NFTs pe care le dețin. Contractele inteligente DAO sunt capabile să îndeplinească aproape toate sarcinile pe care un portofel blockchain obișnuit le poate îndeplini, doar într-o manieră descentralizată. Contractul inteligent fundamental este conceput pentru a fi cât mai generic posibil.

O astfel de generalitate se realizează cu un concept generic numit Acțiuni care poate fi atașat unei propuneri. Dacă o propunere trece procesul de vot cu succes, acțiunile sale pot fi executate pe blockchain. Acțiunile pot interacționa cu contractul inteligent DAO în sine (să le numim acțiuni interne) sau cu adrese externe care pot fi alte contracte inteligente (acțiuni externe). Folosind acțiuni externe, DAO nu numai că pot transferă active în alte portofele, ci și pot apela fără restricții alte contracte inteligente cu argumentele dorite – la fel cum poate face un portofel blockchain standard.

Pentru construirea platformei DAO EUROPE GENESYS vom utiliza React, o librărie JavaScript, pentru a construi interfața utilizatorului dApp-ului. React este o alegere ideală datorită componentelor sale reutilizabile, care permit o dezvoltare rapidă și eficientă. Utilizatorii se vor putea loga în dApp utilizând portofelul lor virtual. Smart contract-ul va fi responsabil pentru logică de vot. Fiecare vot va fi asociat cu un NFT unic, permițând astfel trasabilitatea și verificabilitatea fiecărui vot.

Acest smart contract va fi dezvoltat folosind Rust, un limbaj de programare folosit pentru scrierea smart contracts pe blockchainul MultiversX. Prin smart contract, fiecare membru DAO care deține un NFT va avea dreptul de a vota. Voturile pot fi apoi verificate și numărate în mod automat și transparent, fără a necesită o entitate centralizată.

1. Introducere În ultimii ani, tehnologia blockchain a deschis uși către noi posibilități în lumea criptomonedelor. Una dintre inovațiile remarcabile care au apărut odată cu blockchain-ul este conceptul de DAO (Decentralized Autonomous Organization). Acest articol își propune să ofere o înțelegere clară și accesibilă a conceptului de DAO bazat pe NFT-uri și să exploreze modul în care utilizatorii pot avea acces la un dApp (Decentralized Application) pentru a-și exercită dreptul de vot.

2. Ce este un DAO? Un DAO, sau Organizație Autonomă Decentralizată, este o entitate descentralizată care operează pe baza unui set de reguli predefinite într-un contract inteligent pe blockchain. DAO-urile sunt construite pentru a elimina nevoia de intermediari centrali și pentru a permite membrilor săi să ia decizii colective în mod transparent și democratic.

3. Funcționarea conceptului de DAO bazat pe NFT-uri DAO-urile bazate pe NFT-uri adaugă un nivel suplimentar de valoare și funcționalitate. NFT-urile, sau Tokenuri Non-fungibile, sunt tokenuri criptografice unice care reprezintă proprietatea digitală, cum ar fi artă, colecțiile de jocuri sau proprietăți virtuale. Atunci când NFT-urile sunt integrate într-un DAO, utilizatorii care dețin aceste NFT-uri devin membri ai organizației și obțin dreptul de a vota asupra diferitelor aspecte ale proiectului sau comunității respective.

4. Accesul utilizatorilor prin intermediul dApp-urilor Pentru că utilizatorii să poată interacționa cu un DAO bazat pe NFT-uri, aceștia trebuie să acceseze un dApp (Decentralized Application). Un dApp este o aplicație descentralizată care rulează pe blockchain și asigură o interfață ușor de utilizat pentru membrii DAO-ului. Utilizatorii se conectează cu ajutorul portofelului virtual, care servește că identitate și loc de stocare a NFT-urilor și altor active criptografice. Prin intermediul dApp-ului, utilizatorii pot vedea propunerile și inițiativele DAO-ului și pot vota în funcție de drepturile lor de membru.

5. Cum se realizează votarea într-un DAO? Votarea într-un DAO bazat pe NFT-uri se realizează în mod transparent și descentralizat. Fiecare membru al organizației are dreptul de a-și exprimă votul asupra diferitelor propuneri. Deciziile se iau pe baza majorității voturilor, asigurând astfel o guvernare democratică și egală în cadrul DAO-ului. Sistemul de vot poate fi stabilit în contractul inteligent care stă la baza DAO-ului și poate fi personalizat pentru a se potrivi nevoilor organizației.

6. Avantajele și provocările DAO-urilor DAO-urile bazate pe NFT-uri au o serie de avantaje. Ele permit comunităților să se auto-organizeze și să ia decizii colective într-un mod eficient și transparent. De asemenea, promovează participarea activă a membrilor și le oferă o voce în direcția proiectului sau comunității. Totuși, există și provocări asociate cu DAO-urile, cum ar fi riscul de atacuri cibernetice și nevoia de a asigura securitatea și integritatea voturilor.

7. Impactul DAO-urilor în economie DAO-urile bazate pe NFT-uri au potențialul de a revoluționa modul în care funcționează economia globală. Ele deschid noi oportunități de finanțare, cum ar fi finanțarea colectivă (crowdfunding-ul), și permit tokenizarea activelor și proprietăților. Prin eliminarea intermediarilor și a barierele de acces, DAO-urile pot facilita colaborarea globală și inovarea în diferite industrii.

8. Concluzie Conceptul de DAO bazat pe NFT-uri reprezintă o inovație semnificativă în lumea criptomonedelor și blockchain-ului. Prin integrarea NFT-urilor într-un DAO, utilizatorii devin membri activi ai organizației și pot participa la procesul de luare a deciziilor. Această abordare descentralizată și transparentă aduce beneficii atât utilizatorilor, cât și economiei globale.

Întrebări frecvente

1. Ce înseamnă NFT-uri? NFT-uri sunt tokenuri criptografice unice care reprezintă proprietatea digitală.
2. Ce este un dApp? Un dApp este o aplicație descentralizată care rulează pe blockchain și asigură o interfață ușor de utilizat pentru membrii unui DAO.
3. Cum pot accesa un dApp? Pentru a accesa un dApp, utilizatorii trebuie să se conecteze cu portofelul virtual și să interacționeze prin intermediul interfeței dApp-ului.
4. Ce este votul într-un DAO? Votul într-un DAO reprezintă procesul prin care membrii organizației își exprimă opiniile și iau decizii colective asupra diferitelor aspecte.
5. Care sunt avantajele unui DAO bazat pe NFT-uri? Un DAO bazat pe NFT-uri promovează participarea activă a membrilor, transparența și autonomia în luarea deciziilor, deschizând noi oportunități în economie.

Modelăm împreună viitorul prin blockchain pentru un impact semnificativ în ecosistemul MultiversX. Partener uptrend.ro DAO, o companie de blockchain development fondată în Sibiu care are la activ peste 10 proiecte în ecosistemul MultiversX.

DAO P2E Infrastructură WEB 3.0