Meniu Momarlanesc la 360

Meniul Momârlănesc la 360 °

Prin Șiglăul Mic 🌲 Stațiunea URICANI 🐑 din Valea lui RHABON.

Daniel ROȘCA mai 18, 2024

Virșli Momârlănești

& Plăcinte Momârlănești 🐑
cu urdă de oaie din Șiglăul Mic 🌲

Susținem producătorii locali 🐑 🌾

Șiglăul Mic, vârful cu rezonanță istorică. Astăzi mergem spre înălţimea 1794 m, spre zona de creastă a graniţei, vechea graniţă între România încă neunificată cu Transilvania şi Imperiul Austro Ungar. Din Stațiunea Uricani până pe Muntele Şiglău drumul se poate parcurge pe jos, sau cu o căruţă, precum ciobanii de altădată, care contemplau natura ancestrală în timpul transportului produselor lactate din vârful muntelui.

De la papornița oltenească a moșului Neagoe spre povestea meniului momârlănesc transmisă din generație în generație încă de pe timpul geto-dacilor GETÆ precum ciobanii de altădată care contemplau natura ancestrală din Ținutul Momârlanilor unde doar susurul bătrânului RHABON se auzea în depărtare… atunci când păstrau gustul de demult.

Punct Gastronomic Local 🌾
„Cămara Momârlanului” 🐑

Au gătit pentru noi vecinii din Șiglău 🐑 Stațiunea URICANI: Dreguș Nicoleta 🐑 Punct Gastronomic Local „Cămara Momârlanului” 🌾 împreună cu Daniel Constantin, iar gazda noastră a fost Marius Ibinceanu – Cabana ACASĂ din STRAJA.

Vă mulțumim pentru bucatele alese & pentru ospitalitate!

Prazul, zaibărul & paporniţa 🌾
Rețetă Virșli Momârlănești
din Stațiunea URICANI 🐑

@valeajiului

Plăcinte momârlănești din Ținutul Momârlanilor Punct Gastronomic Local https://tinutulmomarlanilor.ro/meniu-momarlanesc @ Dregus Nicoleta cu brânză din Șiglău #Uricani #visitUricani #prinUricani 🐑 https://tinutulmomarlanilor.ro/urda-de-oaie @ Constantin Daniel #ȚinutulMomârlanilor #ValeaJiului #Hunedoara

♬ Bine-I Să Fii Bucătar – Simi Deac