Scorpia din Cheila TAII

SCYLLA sora lui PROMETEU

O poveste care materializează și transpune sfincșii din 💪🏿 Ținutul Momârlanilor 💪🏽 Ținutul Titanilor 💪🏾 în legendara poveste a HIPERBOREEI 🔥

Daniel ROȘCA iulie 8, 2023

Scorpia din Cheile TĂII

Pornind de la Petrila drumul auto ne conduce pe Valea Taia, străbate Cheile Tăii, scurte dar pitorești, cu pereți prapastioși, sculptați în piatră calcaroasă ce oferă posibilități de practicare a alpinismului, fiind amenajate trasee cu grade diferite de dificultate. Drumul intersectează mereu firul pârâului Taia la o distanţă de 7-8 km de şoseaua principală a localităţii Petrila, trece pe lângă binecunoscuta cabană Lunca Florii, aflată înspre Prisloape, la cca 150m distanţă.

După încă doi kilometri, în zona Gura Popii, sub admirabilele Poieni ale Dobrăii sau Corbului, ajungi la un adevărat nod de legătură şi confluenţă: un drum spre stânga, pe lângă afluentul Ştevia, cu ramificaţie spre Valea Preutesei (la 2 km), drum lung de peste 9 km, până la poalele munţilor Ştevia şi Dobraia.

Cheile Tăii, un traseu străvechi!

Pământ al primilor zei care și-au coborât forța și cunoașterea într-o lume arhaică, primordială, unde întâi au călcat uriașii, teritoriul României de astăzi este cufărul lumii care ascunde taine ancestrale și forțe nevăzute ce sălășuiesc în apele repezi ale munților, în foșnetul frunzelor și șuieratul codrilor sau secrete și energii preistorice încătușate în stânca muntelui.

Mai departe, pe străvechile poteci ale oierilor, se ajunge până sus, cu fruntea mai aproape de stele, la peste 1800 m altitudine, în Ştevia, Izvoarele Tăii sau Dobraia, unde primăvara, vara sau toamna eşti impresionat de marea diversitate a florei şi faunei, iar iarna poţi folosi nişte adevărate şi splendide pârtii naturale, de schi şi săniuş, de toate gradele.

De la nodul de legătură din Gura Popii dacă ţii drumul tot înainte, urmărind acelaşi însemn al triunghiului albastru pe fond alb, după alţi 2 km ajungi la o altă confluenţă, a Bretcuşului cu Auşelu, la un pod străvechi, o adevărată confluenţă a legendelor, unde omul începe să trăiască altcumva, să lege în el timpul şi sufletul pământului pe care calcă.

Ne continuăm călătoria prin țara hiperboreenilor și o descoperim pe SCYLLA (SCORPIA), ființă cu însușiri supranaturale, închipuită de obicei ca un monstru feminin cu mai multe capete, care 🔥 scoate flăcări pe nări 🔥 captivă acum în trupul de piatră al muntelui, una dintre progeniturile monstruoase pe care ECHIDNA în urma unirii cu TYPHON le dă naștere.

O poveste care materializează și transpune 💪🏿 Sfincșii din Ținutul Momârlanilor 💪🏽 Ținutul Titanilor 💪🏾 în legendara poveste a HIPERBOREEI 🔥 documentar istoric 🔥

ROAD MAP 🐉 ORDINUL DRAGONILOR 🐉