apollo parang slima valea jiului via vikingul saltaret

Circuitul TITANILOR @ Genesys TOUR

GAYA, Typhon, Tartaros, Pumnul Dracului, IORGOVAN, Apollo & PROMETEU.

Daniel ROȘCA iunie 23, 2023

Apollo & PROMETEU

@ agenția de turism Genesys TOUR

GAYA, Typhon, Tartaros, Pumnul Dracului, IORGOVAN, Apollo & PROMETEU. În curând poți să vezi cu ochii tăi 7 urieși din primul circuit din Ținutul Momarlanilor, Ținutul TITANILOR, operat de agenția de turism Genesys TOUR.

Ziua 1 Scocul Urzicarului TARTAROS, uriașul de pe podul din Câmpul Mielului care o să ne deschidă porțile Ținutului TITANILOR. Drumeție spre portalul din Scocul Urzicarului, spre GAYA, zeița primordială, zeița pământului, care a existat înaintea vreunuia dintre ceilalți zei și zeițe. Zeița mamă a Pământului, creatoarea zeilor, a lumii și a oamenilor în mitologia geto-dacilor. În drum spre mama pământului îl vom vedea pe tatăl lui Prometeu, TYPHON, strigoiul din mitologia românească cu chipul sau întipărit în piatră care păzește canionul spre portal.

Ziua 2 Parâng Lacul Mija, Apollo & PROMETEU. Munții Parâng sunt mentionați încă din antichitate: Eschil, iar mai apoi Herodot, spun într-o legendă despre muntele Parangos unde Prometeu a fost pedepsit să stea 3000 de ani în ținutul de piatră de către Zeul JUPITER.

Eschil: “Legendarul titan PROMETEU a fost înlănțuit în Sciția – „țara fierului”, pe stâncile numite PHARANX, nu departe de care curgea mărețul Oceanos potamos (identificat cu Istrul), unde un vultur înfometat urma să îi sfâșie zilnic ficatul… ”

De asemenea, poetul grec Pindar, citându-l pe Phrenicos din Heracleea, scria despre dacii de la nordul Dunării: „Hiperboreii locuiesc în părţile îndepărtate lângă templul lui APOLO. Ei sunt cu totul nedeprinși la război și se trag, după cum spun tradiţiile, din neamul titanilor celor vechi.”

În curând vei vedea cu ochii tăi 7 urieși din primul circuit din Ținutul Momârlanilor, Ținutul TITANILOR, operat de agenția de turism Genesys TOUR. Până atunci vezi mai multe detalii despre Prometeu și 🐉 Grifonul Carpatin din Parâng 🐉