Grifonul Carpatin din Parang PHARANX

Grifonul Carpatin din Parâng

Prometeu cel înlănțuit, ca pedeapsă pentru că dăruise oamenilor focul, pe muntele Pharang din părțile de apus ale Oltului. După nume, după situațiune și descrierile sale, el corespunde întru toate la muntele Parâng de astăzi 🐉

Daniel ROȘCA iulie 21, 2023

🔥 PROMETEU &
Grifonul Carpatin

PARÂNG 🐉
PHARANX – Eschil,
PHARANG – Densușianu,
& PARANGOS – Herodot.

Munții Parâng sunt mentionați încă din antichitate, Herodot, ne spune într-o legendă despre muntele Parangos unde Prometeu a fost pedepsit să stea 3000 de ani în ținutul de piatră de către Zeul Jupiter.

Pharang-ul lui Prometeu, ne apare astfel ca un munte din părțile de apus ale Oltului. După nume, după situațiune și descrierile sale, el corespunde întru toate la muntele Parâng de astăzi.” Nicolae Densușianu – Dacia Preistorică

De asemenea, ca o profeție, pe care Eschil o relevă în opera sa, eterna suferință a lui Prometeu va continua și după ce va fi eliberat din trupul de piatră al muntelui. Din acest întuneric rece și chinuitor prin nemișcarea sa, trupul titanului readus la viață, va continua să sufere, după cum îi dă vestea, zeul Mercur trimis de Jupiter, mai marele zeilor, la Prometeu cel înlănțuit pe muntele Pharanx:

”… după un interval lung de timp tu vei ieși la lumină și atunci câinele cel cu aripi, aquila cea setoasă de sânge, va sfâșia cu aviditate bucăți din corpul tău și se va hrăni cu ficatul tău cel negru.” Eschil, poet și dramaturg grec.

Nicolae Densușianu îl citează de asemenea pe anticul poet Eschil: „Legendarul titan Prometeu a fost înlănțuit în Sciția – „țara fierului”, pe stâncile numite Pharanx, nu departe de care curgea mărețul Oceanos potamos (identificat cu Istrul), unde un vultur înfometat urma să îi sfâșie zilnic ficatul… ”

Pe aceste plaiuri și înălțimi mitice și maiestuoase, în PARÂNG, l-am găsit pe legendarul Prometeu și 🐉 Grifonul 🐉 care nu îi slăbește suferința și agonia, amândoi, încremeniți în timp și captivi în haine de piatră 🐉 vezi toate caracterele P2E 🐉 blestemați să-și spună povestea, până când însăși lumea nu va mai exista.

Stațiunea PHARANX Intră și TU în poveste ₿