Ovidiu Rizopol Istoria Realizarii Coloanei infinitului

Tripticul nemuriri lui Brâncuși

Istoria realizării Coloanei Infinite la Atelierele Centrale Petroșani, 19 februarie 2016 via Ovidiu Rizopol & Simpozionul 🇷🇴 Obârșia Neamului Românesc 🇷🇴 Ediția VI, Craiova, 24-26 martie, 2023: Povestea multimilenară a rombului în Oltenia ♦

Daniel ROȘCA iulie 17, 2023

Povestea lui Brâncuși

Povestea multimilenară a rombului în Țara de Piatră 🇷🇴 Țara Lytua 🇷🇴 originea Dinastiei Basarabilor – Hațeg – Valea JIULUI și GORJ.

După ce ne-am întors de la Simpozionul 🇷🇴 Obârșia Neamului Românesc 🇷🇴 organizat în Centrul Constantin Brâncuși din Craiova, în semn de mulțumire pentru aportul adus tripticului nemuririi al lui Brâncuși, realizarea singurului manuscris despre Coloana Infinitului din ultimii 40 de ani, i-am oferit în dar Domnului Rizopol la rândul nostru un manuscris despre povestea multimilenară a rombului în Oltenia.

Astăzi am avut o surpriză extrem de plăcută, povestea Coloanei Infinitului care s-a terminat în Petroșani (sau doar a început!?), ne-a fost oferită în dar. Cincisprezece exemplare unice pe care la rândul nostru le vom oferi spre voi, comunitatea noastră, astfel încât acest triptic al nemuririi să meargă înainte până în 2030, în Capitală Culturală a Europei, Oltenia, Dolj, Craiova.

Îi mulțumesc de asemenea Domnului Rizopol pentru cuvintele și pentru gândul bun al dânsului referitor la inițiativa noastră „Geneza Europei”, povestea multimilenară de data aceasta a neamului românesc care pornește într-adevăr din Țara de Piatră, Țara Lytua 🇷🇴 originea dinastiei Basarabilor – Hațeg – Valea JIULUI și GORJ 🇷🇴 HYPERBOREA în denumirea mitologică inscripționată în istorie de mulți autori antici.

Tripticul nemuriri ۩

Istoria realizării Coloanei Infinitului
la Atelierele Centrale Petroșani.
Ovidiu Rizopol
2016

Dragă Domnule Georgescu, Dacă n-am răspuns la scrisorile D-tale este că n-am avut altceva de spus decât cele ce v-am telegrafiat. Îmi pare rău că v-ați mâhnit – de alt fel eu credeam să fiu acolo de la 15 octombrie dar am întârziat așteptând pe Maharagea care a amânat venirea la Paris în două rânduri – acum e vorba să ne întâlnim la 19 curent și la 20 plec cu simplonul la București așa că ne vedem cel mai târziu pe 26 curent. Cu metalizarea cum se face că la început se putea face și acum negrește?

Dacă nu are fil galben, până acum se găsea ori aduceam de aici. Pe fotografiile ce-mi trimiteți nu văd numărul de înjghebare la capătul elementelor or fotografia e rău făcută? La plecare v-am scris că v-am trimis prin fratele D-tră cele doua mii de lei ce vă datoram – dar nu mi-ați scris dacă le-ați primit. Cu multe salutări. Constantin Brâncuși

Atelierele din Petroșani Marca de comunicare a Văii JIULUI