VEZINA Europe GENESYS

Înțeleptul VEZINA din Țara LUANEI

Acolo unde timpul curge altfel ♰ Netemătorii de moarte

Daniel ROȘCA septembrie 5, 2023

Bisericile rupestre ♰
din Munții Buzăului

♰ VEZINA un înţelept al timpurilor ۞

Ţinuturile acestea, care sunt cunoscute pentru ansamblul religios de aşezări rupestre, le mai putem numi, metaforic, Ţara Luanei. Ţinut de poveste, ţinutul legendelor. Una dintre legende vorbeşte de o fiinţă atotputernică, un bătrân de demult, un înţelept al timpurilor, stăpân nu numai al meleagurilor ci şi al unei cetăţi cu ziduri care atingeau cerul.

Această cetate se pare că era străjuită zi şi noapte de un soare strălucitor, aidoma astrului zilei. Cei ce trăiau acolo erau netemători de moarte. Acolo unde timpul curge altfel.

☀️ Țara Luanei ⭐

Țara Luanei păstrează cele mai impresionante vestigii rupestre din Munții Buzăului, ce se extind pe raza localităților Colți, Bozioru și Brăești. Acest loc este presărat cu povești și legende care conferă zonei un aer mistic.

Datând încă din perioada neolitică, așezările sunt situate într-un mediu natural aparte, în care fenomenele reale se împletesc cu cele imaginare, creând un amestec plin de farmec. Pornind la pas pe traseele tematice ce constituie Drumul Luanei, te vei desprinde de lumea dezlănțuită bine cunoscută și vei intra într-un ☀️ meleag al miturilor ⭐ conturat de poveștile pustnicilor de odinioară şi de monumentele naturale din piatră.