Gelonos fratele agatarsilor din Vulcan

Apele primordiale din Vechea Europă

Despre potopul care a înecat și a acoperit pământul zeilor și al uriașilor 💪

Daniel ROȘCA septembrie 28, 2023

Valea Hiperboreei

Despre Hyperboreea, descoperim o mărturisire făcută de filozoful grec Platon, despre care acesta spunea următoarele: ”…teritoriul legendar al hyperboreilor, unde se retrăgeau sufletele eroilor decedați spre a se bucura de o viață eternă și fericită.” Pământ al primilor zei care și-au coborât forța și cunoașterea într-o lume arhaică, primordială, unde întâi au călcat uriașii, teritoriul României de astăzi este cufărul lumii care ascunde taine ancestrale și forțe nevăzute ce sălășuiesc în apele repezi ale munților, în foșnetul frunzelor și șuieratul codrilor sau secrete și energii preistorice încătușate în stânca muntelui.

În urma războiului dintre zei și uriași, vechiul Pământ avea să se tranforme într-o stană de piatră, apoi un potop a înecat și a acoperit pământul până când, doar liniștea mai hoinărea singuratică. Apoi, apele s-au retras, și viața s-a reîntors într-o Lume Nouă. Lumea Veche a dispărută de mult. Sau, cine știe? Se află doar în adormire!

GELONOS, fratele 🏹 Sciților & al Agatârșilor ⚔️ Astăzi despre ECHIDNA, născută din uniunea a doi monștri; Phorcys și Ceto, care au apărut odată cu apele primordiale. În alte legende, ECHIDNA este fiica titanilor Tartaros, din Istrul de Nord, și Gaia, având un corp jumătate de om, jumătatea superioară, și jumătatea inferioară de șarpe, iar pe corp două aripi care pentru noi seamănă cu grifonii carpatini. Împreună cu Typhon, dă naștere altor monștri: Chimera, Prometeu, Cerber, HIDRA, Scylla. Oricât de monstruoasă ar fi fost Echidna, din 🔥🐉 flăcăra infernală a grifonului carpatin 🐉 🔥s-au născut, Scythus, Gelonos și Agathyrsus, părinții fondatori ai popoarelor respective.

Drumeții la Urieșii
din Valea HIPERBOREEI