Ganditorul de la HAMANGIA Europe Genesys NFT

Gânduri primordiale ✟

A venit momentul ca lumina să triumfe încă odată asupra întunericului ✟

Daniel ROȘCA ianuarie 13, 2024

Un ecou peste milenii

Mileniul de aur & Neamul Românesc ✟

Acum pe început de 2024 a venit momentul să înțelegi cu adevarat povestea multimilenară a neamului românesc, o poveste din negura timpului, din momentul în care apele primordiale au năpădit spațiul atemporal al vechii Europe, acolo de unde totul a început. Ca un ecou care transcede spațiul prin timp a totul început de la un singur cuvânt, un singur cuvânt care definește esența materiei – a fi: eu sunt, tu ești, el este & noi suntem rumâni, aici, acum și atunci, încă de la începutul timpurilor.

Gândurile & memoria colectivă a neamului care nu a cotropit niciodată pe nimeni, strâns în jurul obștii bătrânilor în jurul focului de sub lumina stelelor de la echinopțiului de iarnă, atunci când lumina câștigă războiulul milenar cu întunericul, se revarsă peste milenii păstrând aceleași principii primordiale cucuteniene: dragoste, unitate, transparență, non-agresivitate & pacifism.

Mesajele înaintașilor transmise ca un arc peste milenii încep prin suferința întipărită pe chipul Gânditorului din Cernavodă care parcă ne transmite și acum să păstrăm setul valorile primordiale – continuă cu sobrietatea Gânditorului de la Târpești și traversează mileniile până în zilele noastre prin sfatul Soborului Zeițelor.

Mileniul de aur al umanității (definiția dată de arheologi perioadei antedeluviene – cucuteniene & pre-cucuteni) revoluția neolitică – perioada de transfer spre epoca metalului prin procesarea cuprului – invenția roții, dezvoltarea primelor comunități primordiale unite ale umanități – primele aglomerări “urbane”. Toate aceste inovații ancestrale au putut fi realizate păstrând cu sfințenie acest set de valori primordiale.

Acum, dupa multe milenii ciclice în care umanitatea s-a întors de mai multe ori la esență a venit momentul ca lumina să triumfe încă odată asupra întunericului! A venit momentul să ne respectăm străbunii dar mai ales a venit momentul să transmitem mai departe dincolo de generația noastră același set primordial de valori care ne definesc în primul rând ca oameni și în al doilea rând ca neam, neamul românesc multimilenar.

La mulți ani ✨ multe milenii ✨ tuturor !

© Artizan SUSMAN Dorina
Cultura Hamangia 5500 î.Hr.