DRACON vs DRAGON
Lupul Dacilor vs Dragonul din Arcul Carpatic
Interviu via Corneliu Bran, Ziarul Văii Jiului.
Proiectul „Ținutul Momârlanilor” merge mai departe, de la platformă de comunicare spre conceptul integrat de turism întitulat sugestiv: „Ținutul Titanilor”
Astfel, după evenimentele de promovare din Capitala Culturală a Europei Timișoara (din 4 și 17 iunie 2023), în care timișorenii au fost invitați să investească în Valea Jiului și după zilele „Art Nouveau” din Oradea (din 8 și 11 iunie anul curent), a urmat listarea pe bursa internațională „crypto”.
În anul în care Timișoara celebrează titlul onorific de Capitală Culturală timișorenii au fost invitați să meargă spre următorul nivel. Industria crypto / blockchain, NFT (non fungible tokens). Prin intermediul tehnologiei povestea capitalei culturale europene Timișoara merge mai departe spre Europa prin 🔥 Valea JIULUI 🔥 HYPERBOREA 🔥
₿ Public Listing ✖ Vezi comunicatul de presă
Bursa viitorului ₿
Valea Jiului (România) este reprezentată la nivel internațional de luna aceasta prin elementul vizual 🐺 DRACON Lupul DACIC 🐺 element vizual distinctiv al urmașilor Geto-Dacilor de pe aceste meleaguri ancestrale ale momârlanilor (sloganul de comunicare al mărcii © Ținutul Momârlanilor” ™) listat pe aceste burse ale viitorului.
Proiectul este deosebit de complex și are ca scop atragere de fonduri din exteriorul Văii Jiului, tocmai pentru a diminua astfel viziunea eronată despre Vale a Uniunii Europene, cu eternele sale promisiuni deșarte că va dezvolta zona și va crea alternativă la minerit. Am lansat de asemenea o nouă provocare administrațiilor locale, conform OUG 86 din 2022, care face referință la „Organizațiile de Management ale Destinației”.
„Sunt dispus să transfer proprietatea platformei de comunicare © ȚinutulMomârlanilor.ro spre UAT-urile din Valea Jiului, pentru că Valea Jiului nu este a mea ori a unuia sau altuia, este a tuturor celor ce locuim în ea și ce se întâmplă astăzi este doar un exercițiu de antrenament pentru viitor. Le-am arătat tuturor că este posibil turismul de vară în Valea Jiului. Lucrurile sunt clare și incontestabile, se poate face un turism de vară superior și în termen de timp mediu și lung, cu pași bine pregătiți și multă tragere din partea tuturor părților implicate, aici mă refer și la primării, firește.
Acum povestea trebuie dusă la următorul nivel pentru că avem deja autostrada construită. Îi mulțumesc domnului Emil Părău pentru suport, proprietarul mărcii de drept, iar prin dreptul de folosință asupra acestei mărci prin platforma © tinutulmomarlanilor.ro am început de 2 ani să construiesc parametrii esențiali necesari pentru a discuta despre un brand puternic. În aceiași direcție, fiecare UAT din Valea Jiului are de-acum înregistrat câteo propunere de a dezvolta, de această dată individual, mărcile de turism locale, păstrând același lup al geto-dacilor din marca mamă, eficientizând banii publici prin comunicare integrată și unitară”.
Destinații Vizionare 🔥
L-am rugat pe Daniel Roșca să dea un exemplu în ceea ce spune, tocmai pentru ca lumea care citește să înțeleagă exact ce vrea să transmită:
„Da, vă pot da un exemplu. Dacă în locul nostru la Conferința Destinații Vizionare din decembrie de la Brașov, o conferință națională de înaltă ținută, ar fi fost oficial Primăria Aninoasa, în mod individual marca Aninoasa ar fi avut șansa să reducă în viitor costurile de 7 ori la capitolul promovare la nivel național și internațional. Mai mult, prin intermediul oricărei primării, deci și al Aninoasei, se promovează efectiv, e drept la modul indirect, toată Valea Jiului, și subliniez cuvântul toată, prin acest element vizual distinctiv unic cu origini în marca Ținutul Momârlanilor. Practic, propunerea noastră trece și peste culorile politice pentru că până la urmă toate primăriile din Vale au pe teritoriul lor administrativ momârlani și composesorate ale momârlanilor.
Și vă mai dau un exemplu. Discuția purtată cu domnul Dănuț Buhăescu despre un viitor „UNTOLD” în Valea Jiului, primul eveniment pe care ne pregătim să îl finanțăm din această strângere de fonduri la nivel internațional, este și mai relevantă ca și comparație pentru a înțelege audiența dumneavoastră. Cum? Simplu. De la Zilele Orașului, nume de eveniment folosit banal de toate localitățile țării, migrăm spre Zilele lui Iorgovan, iar aceiași marcă locală URICANI, cu același lup schimbă direcția de fonduri atrase. Audiență din exteriorul Văii Jiului, care este mult mai ușor de ademenit, să-i spunem așa, prin povestea lui Iorgovan și a Hidrei decât prin denumirea Zilele Orașului și printr-o marcă de oraș inflexibilă în comunicare, cum a avut toată România până în 2022, odată cu OUG 86.
Practic, oferim oportunitatea aleșilor noștri să atragă fonduri în Vale și nu să discute la nesfârșit direcții de fonduri cu aplicabilitate zero în nivelul de trai al cetățeanului și în imaginea orașului, pentru că până la urmă după zilele orașului – în care cetățeanul din Vale merge și consumă divertismentul și produsele oferite în cadrul evenimentului echilibrează negativ balanța prin bugetul personal care se diminuează și afectează alte sfere ale economiei locale ulterior, iar bugetul local al primăriei e mai sărac. În exemplul propus de noi, este invers, fondurile sunt 100% externe Văii și capitalul rămâne în toate afacerile locale ulterior evenimentului. Iar bugetul local rămâne neatins după eveniment. Dacă am merge și mai departe cu această iterație spre profilul de turist internațional pe care noi îl urmărim cu acest nou concept Europe Genesys, prin același lup din aceiași marcă a Văii Jiului, lucrurile devin cu adevărat interesante”.
Ținutul Titanilor 🐉
„Cât de interesante, dacă tot ați adus discuția în acest punct”, l-am întrebat? „Vă răspund imediat. Modelul de afaceri care cuprinde și un joc prin ultima tehnologie a zilelor noastre are o prognoză financiară de jumătate de miliard de dolari, fiind singurul model care dispune de crearea unei lumi virtuale (calul troian din telefonul copiilor noștri), dublată de o a doua lume, de data aceasta din lumea reală. Și vă dau un exemplu ce provine de la Aninoasa, unde edilii și cei de-acolo au înțeles cum stă treaba. Vorbesc aici de Stațiunea Cândet Aninoasa, de deasupra Motelului Gambrinus (virtuală în a cest moment – n.r.), unde avem acordul de principiu al domnului primar Nicolae Dunca, căruia îi mulțumim, de asemenea, și pe această cale.
Un joc în care noi am investit deja peste 60.000 de euro în dezvoltarea conceptuală a personajelor, care transpune și materializează sfincșii reali din Valea Jiului în această lume virtuală cu scopul de a atrage în Valea Jiului turiști cu potențial financiar ridicat din exteriorul României. În acest fel, nu o să ajungem o destinație sufocată (tabere de exemplu) pe termen mediu și lung.”
Un titlu mondial în 2026 pentru România 🥊 K1 🥊
Apoi, ca să continui ideea, la modul concret, împreună cu Alin Panaite mergem până în Asia, unde prin franciza Panaite la nivel național avem intenția să multiplicăm același lup al geto dacilor și să creăm o bază de selecție a celor mai buni sportivi, pe care maestrul să îi antreneze în Uricani și prin care să aducă un titlu mondial României în 2026 prin sportivii antrenati aici în Valea Jiului.
În Câmpușel avem al doilea parteneriat strategic semnat împreună cu soții Braicu, care au investit deja aproximativ 1 milion de euro în facilitatea de turism, iar noi prin strângerea de fonduri ne dorim să accesorizăm această unitate, inclusiv prin construcția sălii de antrenament a maestrului Panaite.
Practic, prognoza financiară depășește un miliard de euro pe termen lung și totul de-acum este creat, autostrada, cum plastic am denumit, este creată deja pentru viitor, noi, având deja listarea efectuată pe bursă, iar UAT-urile Văii Jiului având propunerile noastre înaintate.
Și ca să întăresc ceea ce spun, normăm aceste aspecte în această perioadă pentru a putea scala mai ușor modelul în viitorul apropiat. În perioada 12-16 august, Agenția de Turism Vikingul Săltăreț aduce primul grup de turiști pe traseul titanilor, astfel încât ulterior evenimentului să putem să ne așezăm la masă cu un tour operator național! Este fantastic pentru Valea Jiului!
Practic, astăzi noi suntem agenția de comunicare a Văii Jiului la nivel național, dar ne dorim ca acest rol să îl preia viitoarea uniune a UAT-urilor locale, iar noi să ne ocupăm în continuare strict doar de turismul extern! Un turism pe care vrem să-l dezvoltăm la scară mare, de nivel internațional! Da, asta va fi ținta finală și în maxim cinci ani putem face treaba aceasta”, a răspuns interlocutorul nostru.
Oricine poate deveni „acționar al Văii Jiului”, acționar al României, Blue Ocean Strategy (Povestea multimilenară a României listată pe bursa internațională crypto ₿).
La final, Daniel Roșca a lansat o invitație: „De asemenea, invităm toți cititori dumneavoastră să devină acționari ai Văii Jiului prin achiziția unei acțiuni de pe noul portal al Văii, lansat europegenesys.com, acțiune evaluată astăzi la 35 de USD comparativ cu 550 acum 2 ani. Prin aportul tuturor primăriilor și al cetățenilor interesați putem ridica cotația înapoi și, practic, deja vom discuta în timp de mult mai multe miliarde € pentru Valea JIULUI și peste 40 de miliarde de € anual pentru România!”.
Mulțumim Corneliu, Mulțumim ZVJ!