Stramosi NFT Etnogeneza Europei Europe Genesys

Etnogeneza Europei ⭐ RA

O poveste NFT inspirată din evenimente istorice reale ☀️ MultiversX

Daniel ROȘCA august 9, 2023

Din Ținutul Momârlanilor
spre Țara Luanei RA ⭐

Soarele ☀️ RA ⭐ pe crucea străbunicului meu ✟

MA۩RA⭐MUREȘ Ei (momârlanii), sunt descendenți puri ai vechilor stăpâni ai lumii (Turdaș Vinča), înfățișarea și îmbrăcămintea prizonierilor de pe columnă se păstrează și azi (portul popular momârlănesc). Momârlanilor le place să se autodefinească a fi urmașii dacilor, și nu ai oricăror daci, ci ai GETO-Dacilor liberi.

Astazi din Ținutul Momârlanilor, Valea JIULUI, Hunedoara ☀️ Civilizația de pe Mureș, ORĂȘTIE, 5.500-3.500 î.Hr. ⭐ Turdaș Vinča ☀️ o călătorie virtuală pe Drumul Luanei, prin Ținutul Anei ☀️ Țara Luanei ⭐ Buzău, tărâmul uriaşilor din piatră, spre siturile arheologice sacre ✟ Sanctuarele de piatră ✟ Mănăstirile rupestre ✟ din munții Buzăului, acolo unde timpul curge altfel ✟

După ce marea s-a retras, oamenii au ajuns și ei în aceste locuri. Gresia le-a permis să sape cu ușurință și au decorat pereții cu o mulțime de inscripții: pumnale, vârfuri de săgeți și desene nedeslușite. Ceva mai târziu la finalul Antichității, oamenii au început să își sape chiar ei peșterile. Unii sunt de părere că au fost săpate de o populație venită din zona Anatoliei Lepenski Vir 6000 î. Hr. 🇷🇸 Cuina TURCULUI 11.000 🇷🇴 Este posibil ca aceștia să fi fost printre ✟ primii creștini ✟ ⭐ ortoDOX ☀️ care au ajuns aici.

Așezările rupestre sunt un mister al istoriei, pentru că nu au rămas foarte multe indicii legate de originile lor. Mai târziu, călugării și pustnicii au locuit în așezările rupestre și le-au transformat în lăcașuri de cult. Unele dintre acestea au funcționat până în anii 1800.

Saqqara ✟
Timpul ☀️

Despre ⭐ bătrânii noştri☀️
⭐ RA ☀️ Zeul solar Mithra

Arheologul egiptean Abdel Hakim Awyan, specializat în arheologia perioadei predinastice, spune despre stîlpul din incinta piramidei de la Saqqara (cca. 2900 î.e.n.) că se numeşte Djed (GET), cu sensul de ,,bătrân”, cuvînt folosit şi azi de egipteni atunci cînd se adresează bunicilor ⊙ ⭐ RA ⊙ ⭐ este un zeu egiptean reprezentând o personificare a soarelui, fiind cel mai puternic din toți zeii. Era venerat la Heliopolis (Cetatea Soarelui). Reprezentarea obișnuită era a unui om cu un cap de șoim și cu un disc solar deasupra capului. Simbolurile lui Ra sunt discul și cercul cu un punct înăuntru ⊙

☀️ Zeul solar Mithra ☀️

Soarele simbolizează căldură și viață, început și sfârșit și unul dintre simbolurile arhetipale care se răgăsește în toate culturile lumii. Soarele dă viața și o ia, întreține viața și o distruge. Tot din el izvorăște semnificația horei românești, ea însemnand bucurie, entuziasm caldură și viață. Mitra (soare, prieten, aliat) = Mitră (căciulă), reprezentând de asemenea zeul solar Mithra – un nume pe care îl regăsim în nenumărate nume româneşti, în diferite variaţii precum Mitran, Mitrovan, Mitrache, Mitru, Mitruţ, Dumitru, Dumitrache, Dumitrescu, Dimitrie.

Toponimia reprezintă arheologia unei limbi… câteva toponime românești: Ramna, Râmnicu Vâlcea, Râmnicu Sărat, Râmetea, Rămeţi, Râmeţ, Râmeşti, Armășești, Arămești, Arad, Arieș, Arieșeni, Ardeal, Argeș, Deva, Devesel, Șivița, Șureanu, Vedea, Videle, Vederoasa etc. Alte cuvinte românești formate din rădăcina “Ar”: Arie, Arc, Arcă, Arcuș, Arcadă, Aramă, Artă, Armă, Armură, Armată, Arat, Arătare, Arhaic, Arhivă, Argint, Argat, Arhanghel, Armonie, Arpă, Arpegiu, Artizan.

Înainte cu mii de ani de a se ridica piramidele în Egipt undeva între mileniile V și III î.Hr., a fost o cultură europeană ce se întindea în jurul fluviului Dunărea, pe teritoriul României, Serbiei, Bulgariei și Macedoniei, dar urme evidente ale acesteia regăsindu-se în toată Peninsula Balcanică. Este vorba de cultura Turdaș – Vinča. Numele culturii vine de la localitatea Turdaș aflată în partea central estică a Județului Hunedoara. În punctul Lunca din județul Hunedoara, în apropierea râului Mureș, a fost descoperit primul oraș din Transilvania ☀️ Civilizația de pe Mureș ⭐ HUNEDOARA ☀️ așezarea neolitică de la Turdaș, care datează ”de dinainte de piramide”.

Buzău ⭐ ☀️
Țara Luanei

✟ Racovițeni ✟ Buzău ✟ 1940 ✟
pe urmele străbunicului meu ✟

Pe lângă ulucul (1940) de lângă fântâna din curtea bunicilor, unde sunt inscripționate câteva litere destul de interesante (IO), am descoperit și crucea străbunicului meu din cimitirul Racovițeni, Buzău. Un ✟ semn venit de la divinitate ✟ m-a purtat spre ⭐ semnul solar ☀️ inscripționat pe crucea lui din 1940 ✟ la originile ⭐ simbolului solar ☀️

Parcul Central ✟ din
☀️ Râmnicu Sărat ⭐

Divinitatea m-a purtat de asemenea și spre Parcul Central din Râmnicu Sărat acolo unde încă se păstrează aceste origini multimilenare ale strămoșilor noștri.

Încheiem călătoria noastră de astăzi din Țara Luanei în gospodăria Doamnei ANA adică cu povestea bătrânilor noștri ۞ conceptul ۞ Moşilor şi Babelor ۞ acel lot de semidivinități sau sfinți populari care și-au pierdut individualitatea mitică, păstrând în schimb personalitatea lor colectivă ۞

Conceptele de Moşi şi Strămoşi ✟