Dromihete Europe GENESYS

DROMIHETE

Victor Hiperboreo namen ab orbe tulit – fiind victorios, a luat numele de Hyperborean

Daniel ROȘCA august 27, 2023

Lupta TITANILOR din
Valea HIPERBOREEI

Luptele geților ⚔️ DROMIHETE 🏹 cu macedonienii 🏹 LISIMAH ⚔️ ZOPYRION 🏹

Iustin, după Trogus Pompeius: “De trei ori au dobândit stăpânirea Asiei, dar ei înșiși au rămas continuu fie neatinși, fie neînvinși de vreo putere străină. Pe Darius, regele perșilor, l-au gonit din Sciția prin fugă rușinoasă; l-au nimicit pe Cirus cu întreaga lui armată; pe Zopyrion, general al lui Alexandru cel Mare, l-au făcut să dispară în același fel, cu toate oștile sale; armatele romanilor le-au cunoscut din auzite, nu le-au simțit.”

Capadocianul Strabon scrie în lucrarea Geografia, despre lumea din imperiu și din împrejurimi, ajungând până la noi informații despre geţi şi mato-ul (conducătorul) lor:

Boerebistas, bărbat get, luând conducerea neamului său, a ridicat pe oamenii aceștia ticăloșiți de nesfârșitele războaie și i-a îndreptat prin abstinență, sobrietate și ascultare de porunci, așa încât, în câțiva ani, a întemeiat o mare stăpânire și a supus geților cea mai mare parte din populațiile vecine; ba a ajuns să fie temut chiar și de romani pentru că trecea Istrul fără frică, prădând Tracia până în Macedonia și Iliria, iar pe celți, cei ce se amestecaseră cu tracii și cu ilirii, i-a pustiit cu totul, iar pe boii de sub conducerea lui Critasiros, precum și pe taurisci, i-a nimicit cu desăvârșire…”

⚔️ Lisimah ⚔️

Regele macedonean Lisimah voia cu tot dinadinsul să-și întindă stăpânirea la nordul Dunării. De aceea, după ce-și rotunjise regatul prin cuceriri în Asia, el pregătește o armată de 100.000 de oameni conform istoriculi grec Polynaios, și pornește, în anul 292 î.Hr., împotriva lui Dromihete. Provizii nu-și luase destule crezând că va găsi la dușman.

Armata macedoneană trece Dunărea și înaintează în interiorul țării, unde începe în curând a suferi de foame și de sete, geții arseseră totul în calea năvălitorilor. Situația armatei lui Lisimah devine critică, el însuși e sfătuit de prieteni să fugă, dar refuză. În cele din urmă, geții îl înconjoară și-i iau pe toți prizonieri.

⚔️ DROMIHETE ⚔️

Ceea ce a urmat este la limita dintre legendă și adevăr istoric dar pilda care reiese este extrem de importantă pentru seminția românilor știind din multe surse istorice faptul că aurul deși exista din abundență era o resursă mai mult comercială pentru înaintașii noștri decât un motiv de fală.

Regele macedonian este tratat cu mare respect conform istoricului grec Diodor din Sicilia chiar împotriva dorințelor majorității geților care au cerut execuția acestuia. Dromihete dă dovadă de înțelepciune și le spune geților faptul că în momentul în care acesta o să fie executat ei ca și popor trebuie să se aștepte în viitorul apropiat la un nou val de năvălitori care o să vină cu mai multă mânie pentru a-l răzbuna pe Lisimah, argument în fața căruia aceștia cedează. La ospățul care a urmat regele Lisimah a fost așezat într-o sală mare la o masă de argint, cu vase și cupe tot de argint, mâncărurile fiind din cele alese. Geții, în schimb, erau alături pe paie, la niște mese de lemn mâncau mâncăruri simple, puține legume și carne, din vase de lemn. Aceștia beau din pahare de lemn sau de corn de vită…

În toiul ospățului, Dromihete umple cel mai mare dintre cornurile de băut și i se adresează lui Lisimah, întrebându-l: „Care masă i se pare mai regească, a macedonenilor sau a geților? A macedonenilor, firește, răspunde Lisimah. Dacă e așa, de ce ți-ai lăsat toate ale tale, atât de strălucite, ca să vii în sărăcia noastră?”

A recunoscut atunci Lisimah greșeala făcută, a făgăduit că pe viitor va fi aliat. Un istoric Grec, Pausanias, ne spune că Lisimah ulterior i-ar fi dat lui Dromihete pe fiica sa de soție.

Vasile Pârvan

”Atacurile pe care în răstimpul acesta Lysimach le-a îndreptat împotriva geţilor fuseseră toate respinse cu succes. Cum zice Pausanias, Lysimach fiind biruit în lupte şi neputând să se împace cu gândul captivităţii feciorului său face pace cu Dromichaites”.

Trogus Pompeius

Şi Lisimach, deoarece era strâmtorat de războiul cu Dromichaetes, regele geţilor, ca să nu fie nevoit să lupte în acelaşi timp şi contra acestuia, i-a redat partea din Macedonia care revenise lui Antipatros ginerele său şi a făcut pace cu el”.

Homer, în Iliada, îi surprinde pe traci astfel:

Armatele lor străluceau de scuturi de aur şi tezaurele lor erau aşa de preţioase că regele Priam a putut să ia înapoi de la greci, capul fiului său mort, numai după ce le-a dat acea faimoasă cupă tracică de aur.”

Războiul Titanilor ⚔️

Triumful asupra uriașilor ⚔️ care au vrut să răstoarne cerurile! În anul 86, ROMA pornește din nou într-o frenezie și trimite un potop de legionari pentru a dărâma Țara Sfântă și pentru a înrobi poporul GETÆ coborât din Zei.

Mărturia lăsată de poetul Marțial care îl numește pe împăratul Domițian „învingătorul uriașilor“ corelată cu lauda poetului Arruntius Stella adusă aceluiași împărat pentru „triumful asupra uriașilor” ne pun pe gânduri referitor la proporțiile statuilor de Geto-DACI de pe columnă și în același timp ne fac să ne gândim la utilitatea brățărilor getice unde cea mai mică cântărea 700 de grame iar cea mai mare 1.2 kg.

Istoria romană LXVII
Cassius Dio 🏹 TAPÆ

Poporul GETÆ sunt hiperboreeni descendenți din uriașii sau vechii titani și odată cu ei s-au născut zeii. Acest adevăr era cunoscut și în primele secole d.Hr., dovedit de Cassius Dio în Istoria romană LXVII, 7, unde, după luptele de la TAPÆ din 89 d.Hr., mato Diogio, așa cum este scris în plăcile de plumb (numit Decebal de Cassius) a fost învins de Tettius Iulianus. Generalul roman ia pseudonimul de Hyperborean (victor Hiperboreo namen ab orbe tulit – fiind victorios, a luat numele de Hyperborean).

GAMING P2E
(play to earn)
⚔️ Luptă și câștigă 🏹
🏹 împotriva TITANILOR ⚔️
din ⚔️ Valea Hiperboreei 🏹

Ne pregătim pentru momentul în care dorim să oferim tuturor adolescenților din toată Europa (și nu numai) posibilitatea de a descoperi Geneza Europei și în același timp oportunitatea de a avea primul loc de muncă virtual plătit 100% din pasiunea lor 🏹 jocul ⚔️ Luptă și câștigă 🏹 play to earn ⚔️

Conceptul de a aduce turiștii are la bază dezvoltarea unui joc P2E în care acești urieși sunt deja transformați în personaje, astfel încât în viitorul apropiat să existe posibilitatea de a accesa pachete de turism reale în Stațiunea PHARANX, Vârful Cândet din Aninoasa – Valea Hiperboreei, de către pasionații din industria de gaming de la nivel european.

Am cartografiat în ultimii 5 ani povestea chipurilor umane întipărite în stâncile din Valea Jiului (TITANII) și am creat de fapt toată infrastructura necesară pentru a pune bazele unei lumi virtuale (gaming MultiversX) dublate de aceași lume de data asta în viața reală într-un areal sălbatic prin natura sa în care panorama asupra întregii VĂI îți taie respirația. Situat pe aria Orașului ANINOASA, Vârful Cândet, reprezintă poarta de intrare în Valea lui RHABON (vechea denumire a râului JIU) dinspre Defileul JIULUI. Vârful din vecinătea Pasului Vâlcan și al Masivului STRAJA, asigură experiența completă a turistului care accesează locația direct din arealul unic al defileului.

⚔️ Lupta cu ROMA 🏹

Imaginați-vă că ați ales un personaj din Imperiul Getic GETÆ în lupta împotriva urieșilor din mitologia antică. Și acum imaginați-vă cât va costa pământul virtual al ROMEI în această lume virtuală MultiversX după momentul în care TU împreună cu DROMIHETE, legendarul erou GETÆ, veți cuceri celebra capitală a Imperiului Roman.

Caractere GETÆ Dromihete ⚔️ BUREBISTA, DECEBAL & TOMIRIS 🏹 Deceneu, Comosicus, Duras, Rescuturme, Vezina Superputeri BENDIS, agilitate cu arcul, vindecare. Gebeleisis, tunete şi fulgere, cerc de foc. Cavalerul Trac, călare, forță mare. ZAMOLXE, invulnerabilitate, vindecare. Kotys, controlul naturii, puteri ale elementelor. Sabazios, puterea şarpelui, strângere puternică. Derzelas, vindecare, rezistență. Hestia, foc, puteri ale elementelor. Moş An, vindecare, blocarea timpului. Moş Arie, război, “berserk mode”.

Nu-ţi lăsa copilul singur în necunoscut 🔥

Se spune că un popor fără tradiții este un popor fără viitor! Viitorul copiilor este de fapt viitorul nostru! Copilul tău trebuie să viseze! Copilul tău are nevoie de o ancoră, are nevoie să îşi cunoască cu adevărat rădăcinile. Copilul tău trebuie să viseze la 8500 de ani de continuitate pentru un viitor sigur pentru el, altfel o să rămână singur în necunoscut.

Rămâi alături de noi, în Ținutul Uriașilor, al urmașilor Geto-Dacilor din Valea JIULUI, jocul NFT P2E o să fie în același timp un instrument pentru educație corelat cu o poveste inspirată din evenimentele istorice reale! BUREBISTA a reușit să unească toate triburile GETÆ, noi am reușit să dezvoltăm infrastructura pentru a reconstitui o comunitate istorică 🐉 Ordinul Dragonilor 🐉 prima colecție de NFT-uri 🐉 în care o să primeze transparența & performanța economică.

Surse: Giurescu – Istoria Românilor, Homer, Arruntius Stella, Marțial, Pausanias, Trogus Pompeius, Strabon, Vasile Pârvan, Cassius Dio, Povestea Locurilor – Misterioasa lume a hyperboreenilor, ART by ACG – statuile GETÆ din muzeele lumii Muzeul Vaticanului (DURAS), Muzeul Prado, Madrid, Spania (DECENEU), Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg (VEZINA), Muzeul Național de Arheologie din Napoli (DROMIHETE).

Luptătoarele
🏹 GETÆ ⚔️

TOMIRIS Regina Massageților Regina GETÆ BENDIS,
Ambasadoarea Văii JIULUI ✨