Turdas VINCA Ingerii Decazuti

Îngerii decăzuți din Cultura Turdaș Vinča

Entity Party ✟ Samyaza ✟ TARTAROS ✞ Sanctuarul de la Parța ✞ 5200 î.Hr. ✟

Daniel ROȘCA august 24, 2023

Entity Party

Divinităţile din Cultura Turdaş ✟ Vinča

În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriașii, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor și acestea începuseră a le naște fii: aceștia sunt vestiții viteji din vechime.” Biblia – Geneza

Introducere ♰

Vreau să îți imaginezi un crâmpei din memoria ancestrală a perioadei neolitice, epoca de piatră, atunci când orice mișcare era asociată cu un posibil pericol iar sentimentul de frică era declanșat de o simplă pală de vânt. Doar reacționând supraviețuiau. Acum vreau să te transpui în locul creatorului de artă din neoltic și o să înțelegi cum aceștia modelau lutul sub formă asemănătoare deși erau la mii de km distanță, unul față de celălalt.

Practic în perioada antedeluviană, epoca legendelor și a mitologiei, acești îngeri decăzuți puteau să își manifeste fizic prezența, singura explicație pentru forma asemănătoare a statuetelor de pe tot arealul culturilor din neolitc. Ei sculptau și deseneau practic ceea ce vedeau cu ochii lor ♰ îngerii decăzuți.

♰ ♰ îngerii ♰ ♰
😈 decăzuți 😈

Cultul divinităţii feminine din Cultura Vinča Turdaş ♰ Pe la 5500 î.Hr., vechii europeni din Europa central-răsăriteană au dezvoltat un sistem de scriere, cu circa două mii de ani înaintea egiptenilor ori a sumerienilor. Totuşi, spre deosebire de aceste popoare, scrierea vechilor europeni nu servea unor scopuri economice, juridice sau administrative.

Scrierea veche europeană era o scriere sacră, apărută în urma unei îndelungi folosiri a unor semne grafice încărcate de un simbolism particular; apariţia acestei scrieri este strâns legată de cultul dezvoltat al divinităţii feminine. Aceste semne sunt, în sens pur etimologic, hieroglife sau semne sacre.

Entity Party, a night without ✞ non-human ✞
⚔️ hostile race entities 🏹 Lupta TITANILOR ⚔️

În anul în care Timișoara celebrează titlul onorific de Capitală Culturală, s-a lansat conceptul Vechii Europe – Geneza Europei – Europe Genesys.

Prima formă de credință din Europa promovată în Capitala Culturală 2023. Măștile populare ale tezaurului uman viu 🎭 Vasile ȘUȘCA 🍃 au împiedicat manifestul ✞ entităților non umane ✞ Turdaș VINĆA 5500 î. Hr. ✞ gaming P2E Europe Genesys ✞ din Sanctuarul de la Parța ✞ pe care audiența le-a văzut doar ca și proiecții digitale pe tot parcursul întregului eveniment. Sanctuarul de la Parța 5200 î. Hr. reprezentând principalul vector de comunicare cultural pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023.

T Ă R T Ă R I A 5.500 î.Hr.
(calendarul menstrual)

Celebrele amulete de la Tărtăria (5.500 î.Hr.) atribuite Culturii 🇷🇸 Turdaş–Vinča 🇷🇴 s-au descoperit în 1961 la Tărtăria (o aşezare nu departe de Turdaş, în judeţul Alba). Trei plăcuţe de lut ars cu o scriere care a stârnit un deosebit interes. Câţiva erudiţi le-au comparat cu semnele sumeriene cunoscute ori le-au bãnuit a fi derivate din acestea. Cronologia oferitã de datãrile cu radiocarbon era ignoratã. Astfel M.S.F. Hood considera cã plãcuţele de la Tãrtãria ar fi fost „o imitaţie incomprehensibilã a unor semne de scriere aparţinând unor populaţii mai civilizate”.

Cronologia cu radiocarbon calibratã la date reale aratã cã aceastã scriere a apãrut curând dupã jumãtatea mileniului al 6-lea şi a fost folositã timp de un mileniu şi jumãtate în epoca cuprului (sau chalcoliticã) din Europa central-rãsãriteanã între 5500 şi 4000 î.Hr.. Este acum cert cã „scrierea veche europeanã” este mult mai veche decât cea sumerianã, scrierea veche europeană ✎ scrierea sacră ✟ calendarul menstrual

Samyaza ✟ TARTAROS Sanctuarul de la Parța ✞